Linkuri accesibilitate

România eșuează constant din pricina compromisurilor făcute de politicieni (România Liberă)


Regimul Băsescu continua cu Ponta la manivele. (22)
Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, incaseaza deja in egala masura criticile comentatorilor de presa, pe tema mult-comentatului compromis asupra numirilor din justitie.

Cei doi sunt evaluati chiar si legat de moartea legendarului premier britanic, Margaret Thatcher. Sever Voinescu spune in „Evenimentul zilei” ca reactiile exprimate de politicienii romani au functionat ca hartie de turnesol: s-a vazut calibrul lor mic. De aceeasi parere este si Cristian Câmpeanu, care vede insa ca premierul britanic David Cameron are acelasi defect.

Ca politicienii români, Cameron sufera de „confuzie morală şi slăbiciune”, „nu este suficient de radical şi nu are curajul să-şi asume convingeri politice, pe care poate că le nutreşte, dar nu le transformă în politici. Margaret Thatcher a avut acest curaj”.

La Bucuresti, lucrurile stau insa si mai rau. Câmpeanu spune ca „de la Emil Constantinescu la Traian Băsescu [România] nu a avut decât lideri “reformişti” fără convingeri, dispuşi la aranjamente, înţelegeri şi compromisuri” (am incheiat citatul).

Comentatorul „României libere” adauga ca, în 24 de ani cati au trecut de la caderea comunismului, au existat doar trei personalitati care să se fi apropiat de radicalismul salutar al doamnei Thatcher: Corneliu Coposu, Monica Macovei şi Daniel Morar. Primul nu a apucat sa-si traduca in fapte radicalismul, iar ceilalti doi au fost dejă scosi pe margine. Total gresit. România esueaza constant din pricina compromisurilor facute de politicieni, considera Cristian Campeanu,.

În revista „22”, Andreea Pora constata ca premierul tinde sa ia locul presedintelui sub sagetile propriilor parteneri de coalitie. Liberalii si conservatorii din Uniunea Social-Liberala vorbesc déjà despre “procurorii lui Ponta” - cei propusi la sefia parchetelor generale nu mai sunt deci oamenii lui Basescu. Altfel spus, “regimul Basescu continua cu Ponta la manivele” .

In sfarsit, editorialul publicatiei Gândul.info, semnat de Cristian Tudor Popescu, observa ca sloganul agresiv „iesi afara, javra ordinara” a trecut de la presedintele Traian Basescu la premierul Victor Ponta. Este ceea ce au strigat ieri in fata Palatului Victoria muncitorii de la Oltchim, veniti la Bucuresti sa-si ceara salariile restante.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG