Linkuri accesibilitate

Preşedintele R.Moldova l-a desemnat pe Vlad Filat la funcţia de premier


Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe liderul PLDM, Vlad Filat, pentru funcţia de prim–ministru. Potrivit Moldpres, anunţul a fost făcut de şeful statului după o nouă rundă de negocieri cu fracţiunile din fosta AIE.

„Conform Constituţiei, Vlad Filat are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere din partea deputaţilor”, a spus Timofti.

Preşedintele Republicii Moldova a adăugat că Vlad Filat a fost singurul candidat propus de PLDM, partid care are cea mai mare pondere în Parlament, după PCRM, care a refuzat să vină la negocieri.

După consultările cu şeful statului, liderul PD, Marian Lupu, a spus că pentru formaţiunea sa nu este cel mai important numele viitorului candidat la funcţia de premier, ci funcţionalitatea viitorului guvern, transmite IPN.

Pe de altă parte, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a repetat că deputaţii liberali nu vor vota pentru candidatura lui Vlad Filat, menţionând că şeful statului trebuie să facă tot posibilul pentru a evita alegerile parlamentare anticipate.

Dupa nominalizarea sa, Vlad Filat a spus că va încerca să se asigure de sprijinul parlamentar necesar pentru a-şi recăpăta funcţia. Liberal-democratul nu a exclus că ar putea apela şi la neafiliaţi, după ce foştii săi aliaţi liberali au spus că nu-l vor susţine cu nici o condiţie la funcţia de premier.

Guvernul condus de Vlad Filat a fost demis pe 5 martie cu votul deputaţilor PCRM, PD şi al neafiliaţilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG