Linkuri accesibilitate

De vorbă cu Dorin Galben, student la Facultatea de antropologie, USM.Dorin Galben: „Într-o perioadă citeam foarte mult despre personalităţi importante din istorie, nu atât din Republica Moldova, cât de peste hotare. Mă interesa viaţa lor, cum au ajuns la putere, ce paşi au întreprins ca să ajungă acolo sus unde au ajuns. O carte pe care de foarte multe ori am recitit-o era despre viaţa lui Michael Jackson. A fost scrisă chiar îndată după moartea lui. Sunt descrise circumstanţele morţii lui. A fost o carte care m-a marcat foarte mult.”

Europa Liberă: Ce lecţie ai învăţat din această carte? Ce anume te-a marcat?

Dorin Galben: „Eu credeam că ştiu totul despre viaţa lui Michael Jackson, deoarece îmi plăcea foarte mult şi îmi place de el. Dar când am citit această carte l-am descoperit pe Michael Jackson dintr-o altă perspectivă. Era descrisă copilăria lui foarte controversată, situaţia din familie nu chiar foarte bună. Se povesteşte despre familia şi comportamentul acesteia faţă de el odată ajuns vedetă, despre fraţii care doreau mereu să-l ademenească pentru a-şi face bani, pentru a reuni The Jackson 5 .

Michael nu dorea deseori să facă concerte, era rugat de mama sa, accepta din simplu respect şi dragoste faţă de mamă. Dar ceea ce m-a marcat foarte mult este că era o persoană care chiar lupta, la o primă vedere nu ai spune. Ai spune că e un talent care nu avea cum să nu se afirme. Ulterior mi-am dat seamă că el era într-adevăr o personalitate în sine. Avea un caracter despre care nu toată lumea îşi dădea seama. Era foarte ambiţios.”

Europa Liberă: După ce ai citit despre viaţa lui Michael Jackson, muzica lui a început să aibă un alt sens pentru tine?

Dorin Galben: „Am început altfel să ascult muzica lui, să atrag mai multă atenţie la cuvinte. Dacă anterior mai mult mă interesa coloana sonoră, ulterior practic toate textele am început să le traduc şi să înţeleg ce vroia el să spună. Practic din cântecele lui îţi dai seama despre viaţa pe care a trăit-o şi ce a avut pe suflet în diferite perioade ale vieţii. Cum la descris autorul, care a fost în permanentă interacţiune cu el în momente de glorie şi de greutăţi, el a fost o personalitate care nu a reuşit să se adapteze în lumea asta rea, incomodă în care trăim noi toţi acum.”

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG