Linkuri accesibilitate

Consultările pentru noua guvernare AIE continuă; „Oportunităţi de afaceri cu Statele Unite” - un seminar pentru businessmenii moldoveni; Cooperarea ruso-americană a instituţiilor civile în dezbatere la Moscova


Astăzi în Moldova şi în lume.

Câteva evenimente din Moldova ne atrag atenţia în ziua de astăzi. Mai întâi, desigur, ca şi ieri vom aştepta să auzim declaraţii ale liderilor Alianţei pentru Integrare Europeană dacă s-au înţeles sau nu în legătură cu nominalizarea premierului. Termenul limita fixat de preşedintele Nicolae Timofti expira mâine…

Este anunţată o conferinţă de presă cu un titlu cel puţin şocant la Chişinău cităm: „Declaraţia denunţ împotriva preşedintelui parlamentului Marian Lupu şi altor criminali de stat”. Conferinţa este organizată de domnul Anatol Plugaru, fost deputat în primul parlament al R.Moldova şi ministru al securităţii în anii 1991-1992.

O alta conferinţă de presă anunţată pentru astăzi este cea a Consiliului Naţional anticorupţie al organizaţiei „Moldova mea”. Tema acestei întrevederi cu presa este: „Vameşul principal al ţării a săvârşit o crimă. Probe video”.

Şi în această dimineaţă , tot la Chişinău, ambasadorul Statelor Unite în Moldova, William Moser, cât şi liderii Camerei de comerţ americano-moldovene îi vor informa pe oamenii de afaceri moldoveni despre posibilităţile pe care le au de a face afaceri cu firme americane.

Pe plan internaţional:

Preşedintele Turciei, Abdullah Gül, îşi încheie vizita în Lituania; şefa diplomaţiei Georgiei îşi încheie şi ea vizita în Brazilia, iar premierul din Kazahstan îşi începe vizita la Kiev.

Ambasadorul Statelor Unite în Rusia, Mike McFaul, va participa la Moscova la o masă rotundă la Camera Publică a Rusiei.

Şi astăzi, ca şi în fiecare zi a anului este aniversat ceva. Naţiunile Unite au declarat data de 4 aprilie drept Ziua internaţională pentru conştientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal şi asistenţă în lupta împotriva acestora.
  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG