Linkuri accesibilitate

„Criza şubrezeşte podurile energetice” (Adevărul)


„Indicatori de bunăstare” fără televizorul alb-negru... (Timpul).


Ziarul Ora locală din Ialoveni anunţă o iniţiativă inedită – proiectul „Supraveghere de vecinătate”. Potrivit iniţiatorilor proiectului, acesta ar consta în instruirea unor săteni din raionul Ialoveni să fie mai vigilenţi atunci când vine vorba de posibilele pericole. „Dacă văd ceva suspect în curtea vecinului, cetăţenii pot contacta direct vecinul să-l informeze despre situaţia suspectă sau pot telefona la poliţie", rezumă Sergiu Gurău, preşedintele Asociaţiei „Eco-Răzeni” – cea care promovează proiectul. Un proiect, merită să adăugăm, susţinut de către Ministerul de Interne de la Chişinău şi susţinut cu 30 mii euro de Ministerul estonian de Interne. Hoţilor, păzea!

Criza şubrezeşte podurile energetice” este un titlu din Adevărul. Ion Preaşcă ne dezvăluie cum criza politică de la Chişinău face să întârzie realizarea unei serii de proiecte moldo-române de interconexiune electrică şi a gazului. Nişte proiecte extrem de ambiţioase care ar fi urmat să schimbe paradigma energetică a Republicii Moldova – o adevărată „declaraţie de independenţă energetică”, care, iată, întârzie.

Tot Adevărul publică şi două interviuri mari: unul cu Sandală Filat, patroana Festivalului Bach care va începe pe 4 aprilie la Sala cu Orgă şi altul cu criticul literar Alex Ştefănescu, despre Nichita Stănescu, poetul care ar fi împlinit pe 31 martie 80 de ani.

Ziarul Pridnestrovie publică un interviu acordat de Evgheni Şevciuk, aflat într-o vizită la Moscova, postului de televiziune RBK. Şevciuk declară că transnistrenii şi-ar dori, citez „unirea, prin posibila intrare în componenţa Federaţiei Ruse sau prin alte mijloace de integrare”. Ce a mai declarat liderul autoproclamatei republici, aflaţi din ziarul oficial al aşa-zisului Soviet Suprem de la Tiraspol, disponibil şi în chioşcurile de la Chişinău.

În Timpul, Victoria Puiu descifrează aşa-numiţii „indicatori de bunăstare” – elementele care sunt luate în calcul mai ales atunci când trebuie să fie făcută o evaluare a persoanei pentru a vedea dacă aceasta merită sau nu să i se acorde ajutor social. Astfel, conform ultimelor modificări operate, din lista bunurilor care ar putea împiedica accesul la ajutor au fost excluse telefonul, bicicleta şi televizorul alb-negru. Era şi timpul să scoatem televizorul alb-negru din lista obiectelor „de lux”, e totuşi secolul XXI.

În pagina de sănătate a aceluiaşi ziar găsim informaţii utile despre ce alimente trebuie să consumăm ca să: îmbătrânim mai greu, să nu surzim, să evităm riscul alergiilor la copii şi ce fel de ulei este bogat în substanţe care pot proteja împotriva bolii Alzheimer.
XS
SM
MD
LG