Linkuri accesibilitate

Președintele N.Timofti îl primeşte pe ministrul pentru românii de pretutindeni; Transnistria pe agenda ruso-ucraineană; În Cipru s-ar putea deschide băncile


Astăzi în Moldova şi în lume.

Președintele Nicolae Timofti are astăzi la Chișinău o întâlnire cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Cu sprijinul ONU și al UE, autoritățile vor deschide astăzi în capitală primul laborator pentru învățarea limbii române de către refugiați și solicitanți de azil.

Ministrul ucrainean de externe Leonid Kojara începe astăzi o vizită oficială la Moscova în cadrul președinției ucrainene a OSCE. Pe agendă se va afla și rezolvarea conflictului transnistrean, o temă pe care Kojara urmează să o discute inclusiv cu Dmitri Rogozin, emisarul special al Kremlinului pentru rezolvarea conflictului.

În Cipru s-ar putea deschide astăzi în sfârșit băncile, care și-au oprit activitatea cu publicul la 16 martie, pe fondul negocierilor pentru evitarea falimentului țării din zona euro. Oficialii de la Nicosia au spus că băncile vor avea unele restricții în operațiuni, pentru a evita fuga de capital.

Republica Belarus ar putea afla astăzi dacă va primi o nouă tranșă de 440 de milioane de dolari dintr-un credit acordat de comunitatea economică eurasiatică, dominată de Rusia. Minskul se confruntă de mai multă vreme cu mari dificultăți economice, iar creditorii internaționali ca FMI au rezerve să-l ajute, din cauza lipsei de voință politică a liderilor belaruși de a reforma din temelii economia.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG