Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimnete anunțate ale zilei.


Delegația Uniunii Europene la Chișinău va da publicității astăzi rezultatele unor proiecte finanțate din fonduri europene pentru revenirea moldovenilor din străinătate și angajarea în câmpul muncii acasă.

Ministerului Sănătăţii va face publice noi date și planuri referitoare la combaterea tuberculozei, cu ocazia Zilei mondiale de combatere a acestei maladii, marcată duminică. Având o situația critică de 15 ani, Republica Moldova se situează pe primul loc la nivel european, după numărul de bolnavi.

În Macedonia, sunt așteptate rezultatele alegerilor locale de duminică. Scrutinul, considerat un nou test pentru avansarea țării către integrarea europeană, a avut loc pe fundalul unor tensiuni ridicate între putere și opoziție.

În Afganistan, Statele Unite urmează să transfere oficial în grija autorităților afgane centrul de detenție adiacent bazei aeriene Bagram, conform unui acord anunțat duminică. Transferul face parte din pregătirile de retragerea trupelor americane și aliate din Afganistan până la sfârșitul lui 2014.
XS
SM
MD
LG