Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Deputații din fracțiunea parlamentară liberal-democrat urmează să se întâlnească astăzi cu președintele Nicolae Timofti în cadrul consultărilor pentru rezolvarea crizei de guvern.

Președintele Barack Obama începe o vizită în Israel și în teritoriile palestiniene, prima de când conduce Statele Unite. Întârzierea neobișnuită pentru un președinte american, dată fiind importanța specială a Israelului în politica externă americană, a fost criticată de mulți adversari politici ai lui Obama.

În Cipru, băncile vor fi închise în mod excepțional și astăzi, deși e zi lucrătoare, pentru a împiedica cetățenii să-și retragă banii ca să evite plata unei taxe menită să salveze de la faliment sistemul bancar. Ciprioții se confruntă cu riscul de a-și vedea câteva procente din depuneri confiscate de stat ca parte dintr-un efort de evitare a intrării în faliment.

Criza din Cipru și din toată zona euro va fi probabil un subiect important în audierea de astăzi în Parlamentul European a lui Olli Rehn, comisarul european pentru economie și afaceri monetare. Va fi de asemenea prima confruntare frontală între europarlamentari și Comisie de când Parlamentul European a respins proiectul de buget multianual al UE.

Tot astăzi, la Bruxelles ar urma să continue discuțiile dintre premierii din Serbia și Kosovo, desfășurate cu medierea UE.
XS
SM
MD
LG