Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Negocierile între partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană, vizând crearea unei noi majorităţi parlamentare, care să sprijine şi un nou guvern, continuă. Cum remarca luni reprezentantul PLDM la discuţii, Iurie Leancă, nu s-a stabilit nici un termen pentru încheierea negocierilor. Leancă, pe un ton umoristic, a respins ideea că ar fi candidat la funcţia de premier.

În aşteptare, la Chişinău au loc multe conferinţe de presă şi dezbateri, legate direct sau indirect de criza politică. Agenţia de presă IPN organizează o dezbatere publică pe tema :
Cultura crizei politice: realităţi, necesităţi şi norme”.

Centrul de Resurse Juridice organizează o conferinţă de presă despre „Solicitarea organizaţiilor neguvernamentale adresată Parlamentului Republicii Moldova privind selectarea şi numirea de urgenţă a judecătorilor Curţii Constituţionale ”.

În cursul dimineaţii are loc o altă întîlnire cu presa la care vor fi prezentate rezultatele primul an de la lansarea programului „Femeile în Afaceri”, susţinut de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

La Vatican are loc instalarea oficială a Papei Francisc, o ceremonie care se aşteaptă să fie mult mai modestă decât a predecesorului său. Deja se relatează că Papa i-a îndemnat pe credincioşii din Argentina să nu cheltuiască bani pe o călătorie la Roma, mai bine să-i doneze celor nevoiaţi. Tot cu cuvintele noului Suveran Pontif, se pare că „s-a terminat carnavalul”.

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fuele va fi în capitala kosovară, la Pristina, în ajunul reluării la Bruxelles a negocierilor sârbo-kosovare, mediate de Uniunea Europeană.

După două amânări consecutive, Parlamentul din Cipru ar trebuie să dezbată şi să voteze noile taxe pe economiile din băncile autohtone, care au provocat un val de indignare în ţară și un curent de incertitudine în restul ţărilor din zona euro. Este vorba de o taxă unică, de aproape 7% pe economiile de sub 100 de mii de euro şi de aproape 10% pe cele care depăşesc acest barem.

La Naţiunile Unite, ministrul de externe rus Serghei Lavrov va conduce o dezbatere despre viitorul Afganistanului.

Astăzi se împlinesc zece ani de la lansarea campaniei militare internaționale din Irak.
XS
SM
MD
LG