Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Partidele guvernului demisionar ar urma să-și reia astăzi discuțiile pentru salvarea Alianței șubrezită de moțiunea de cenzură comunistă de la 5 martie, de certurile interne și de scandalurile de corupție.

La Chișinău era programată pentru astăzi vizita ministrului austriac al afacerilor europene, Reinhold Lopatka, ultimul dintr-o serie de demnitari din UE care vizitează Moldova pe fondul crizei politice interne.

În Cipru, Parlamentul și guvernul ar urma să discute astăzi un plan de salvare a băncilor primit cu indignare de cetățenii de rând. Ei au aflat la sfârșitul săptămânii că în speranța obținerii unui credit european de 10 miliarde de euro pentru salvarea băncilor, guvernul lor a promis să impună o taxă de 10% depozitelor bancare mai mari de 100.000 de euro și de 7% tuturor celorlalte.

Parlamentarii britanici urmează să discute astăzi posibila înființare a unei noi structuri de supraveghere a presei, în urma marilor scandaluri provocate de interceptarea de către ziare a convorbirilor telefonice și mailurilor.

În Germania își va lansa oficial platforma cu un an înaintea alegerilor generale un nou partid care vrea ieșirea țării din zona euro și reintroducerea mărcii germane. Format în urmă cu doar cinci săptămâni, partidul „Alternativa pentru Germania” a criticat dur politicile cancelarului conservator Angela Merkel și mai ales participarea țării la salvarea economiilor indisciplinate financiar din sudul Europei.
XS
SM
MD
LG