Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Din nou o zi ce pare, potrivit agendei oficiale, destul de lipsită de evenimente „la vedere”. Sunt de aşteptat convorbiri si discuţii legate de evoluţiile din cadrul partidelor care formeaza Alianţa pentru Integrare Europeană, dar si a opoziţiei comuniste în vederea întrevederii solicitate de preşedintele Nicolae Timofte, întrevedere față de care, potrivit purtatorului de cuvînt al preşedinţiei, şi-au arătat disponibilitatea toţi reprezentantii partidelor parlamentare. Cind va fi aceasta intilnire si ce propuneri si soluţii vor avea partidele pentru ieşirea din actuala criza, încă nu se ştie. Opoziţia comunista vrea alegeri anticipate, cum a spus de nenumărate ori, iar partidul premierului susţine că tot el ar trebui să conducă viitorul nou guvern, ceea ce, pînă una alta, ceilalţi lideri ai Alianţei nu par să accepte.

Liderul liberalilor Mihai Ghimpu se afla la Bruxelles, unde se află şi ministrul de externe Iurie Leancă.

Pe plan internaţional, astazi încep deliberările Conclavului cardinalilor în Capela sixtină de la Vatican. Nu se ştie cît vor dura, dar ele nu sunt deschise publicului. Cardinalii nu părăsesc conclavul pînă nu reuşesc să ajungă la un acord cine anume va conduce destinele puternicei Biserici romano-catolice în viitor, după demisia neaşteptată şi neobişnuită a Papei Benedict al XVI-lea, luna trecută. Pentru ca un cardinal să fie ales papă este nevoie de două-treimi din voturile cardinalilor, altfel spus 77 din 115. De obicei, conclavul ţine trei zile şi finalul deliberării şi alegerea noului papă sînt anunţate prin fumul alb care va iesi pe noul horn al Vaticanului.

Preşedintele Armeniei, Serj Sarkisian se va afla astazi la Moscova, dupa ce a fost ales pentru un nou mandat.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere aniversează astazi Ziua Mondiala împotriva ciber cenzurii.

Un important centru de cercatări politice din Marea Britanie, Chattam House, discută astazi la Londra „Cine este Vladimir Putin”…
XS
SM
MD
LG