Linkuri accesibilitate

BÂLCI - SHOW-UL CONTINUĂ SAU DE LA ... AIURELI LA... IDIOȚISME


BÂLCI--SHOW—UL CONTINUĂ

SAU

DE LA ... AIURELI LA... IDIOTISME

(scurtă paradă a prostiei autohtone)

  1. AIURELI: Crăciun, An Nou, Bobotează etc. de... două ori pe an... (Ca la ne-oameni. Ca la... ne-creştini?)
2. Două... Mitropolii.
( Nu cumva or fi şi doi... Dumnezei?)

3.Două limbi oficiale.
( Româna de facto şi moldoveneasca în Constituţie, zisă şi Limba de... Stati).

  1. O mămăligă cât o roată de car, trasă pe o roabă de actorul extravagant Ghenadie Popescu, pe jos, timp de câteva săptămâni, de le Chişinău la Iaşi.
(Simbol al integrării RM în Europa).
  1. O copilă de abia câţiva anişori, dresată de taică-său, ajunge, graţie unei promovări diabolice, vedetă a showbizului quasieuropean.
(Vai de copilăria Cleopatrei!)
  1. La înmormântarea unui actor defunctul este adus la teatru, urcat pe scenă, sicriul cu tot cu el ridicat aproape în picioare (cum de nu s-a rostogolit mortul din coşciug rămâne o enigmă), asistenţa... aplaudă, iar un jurnalist, ulterior, în baza acestei inepţii crase scrie o nuvelă trăsnet, cum nu a cunoscut nici... Parisul, cu un titlu ultrasenzaţional: „Ultima reprezentaţie”.
(Mai mare bătaie de joc faţă de memoria unui om nici cea mai delirantă minte nu-şi poate imagina).
  1. IDIOTISME: Un medic îşi violează pacientele bolnave psihic, una după alta, şi colegii lui îi iau apărarea.
(Asta se cheamă atitudine umană faţă de om?)
  1. Sute de tineri care protestează contra fraudării alegerilor sunt atacaţi de forţele de ordine, maltrataţi, violaţi, unii bătuţi până mor şi... nimeni nu este găsit vinovat şi nici pedepsit.
(Asta să însemne edificarea statului de drept?)
  1. Un om de afaceri, ajuns prin acţiuni de tip mafiot şi acţiuni rider mare oligarh, este cocoţat în conducerea Legislativului, ca să înveţe societatea cum se cuvine să respecte Legea.
(Aşa se face edificarea unui stat de drept?)
  1. Un ministru, om de cultură de mare marcă, porneşte să readucă în sistemul de educaţie valorile naţionale aurentice, să amelioreze starea învăţământului în zonele rurale, unde şcoala e la pământ, este imediat sancţionat, acuzat de încălcări administrative şi... destituit.
(Asta e atitudinea faţă de educaţie, de unde începe dintotdeauna asanarea şi modernizarea unei societăţi?)

11. România, avocatul nostru cel mai fidel şi mai activ pe calea apropierii de Uniunea Europeană, pe diverse căi, întâi prin expulzarea scenarizată a reprezentantului anbasadei, apoi prin internarea inoportună a preşedintelui Nicolae Timofte pentru operaţie în ajunul vizitei preşedintelui Băsescu la Chişinău, este îndepărtată, ca să nu zicem paralizată în activitatea ei de frate şi partener politic.
(Nu e asta executarea de ordine şi indicaţi venite din afară, care lucrează contra interesului nostru naţional vital?)
  1. În momentul când eforturile depuse întru avansarea concretă pe parcursul european, când organismele internaţionale ne acordă cel mai mare sprijin în această direcţie, este pus la cale, la fel de scenarizat cu diabolică imaginaţie KGB-istă acel caz de la vănătoare, iar ca rezultat final, fără nicio reticenţă din parte aşa zişilor democraţi, clociţi de comunişti şi cu ajutorul înveninat al acestora, este debarcat un guvern serios şi eficient, care, în pofida marilor dificultăţi, grelei moşteniri şi a gravei crize financiar-economice, a reuşit să salveze republica de la un iminent faliment .
Asta-i politică?
Ăştia-s politicieni?
Nişte aiuriţi!
Ajunşi cu adevărat nişte ... R-I-N-O-C-E-R-I ... P-A-T-E-N-T-A-Ţ-I!
9 martie 2013

P.S. Şi toate acestea pe fundalul unei populaţii intens isterizate prin intermediul unor televiziuni, care varsă torente de emisiuni neruşinate şi mincinoase, lipsite de un elementar bun-simţ, lucrând contra interesului naţional, pentru că sunt vândute cu tot cu măruntaie străinilor...
V.B.
XS
SM
MD
LG