Linkuri accesibilitate

„Criza politică de la Chişinău: actori, cauze, efecte” (Timpul)


Posibila simplificare a impozitării agricultorilor (I. Preașcă/Adevărul).



Din Timpul aflăm că Republica Moldova a ieşit din top 100 al competitivităţii în turism, acum aflându-se pe locul 102, între Kuwait şi Guyana şi pe ultimul loc (al 42-lea) printre ţările europene. Stăm foarte prost la toate capitolele de atracţie turistică, iar pentru a îmbunătăţi lucrurile, potrivit experţilor ar fi nevoie de „investiţii semnificative”.

Tot acolo, citim un interviu cu Vladimir Hotineanu, din care aflăm că însufleţiţi de recenta operaţie reuşită de transplant hepatic, prima la noi în ţară, medicii noştri îşi propun să ajungă la 25 de astfel de operaţii pe an.

În editorialul întitulat „Criza politică de la Chişinău: actori, cauze, efecte”, Constantin Tănase afirmă tranşant că salvarea AIE este în mâinile PLDM-ului. Adică, „Alianţa poate fi refăcută de cel care a spart-o”.

Ion Preaşcă, în Adevărul, analizează simplificarea impozitării agricultorilor prin introducerea unui singur impozit, faţă de şase – câte sunt în prezent. Agricultorii salută decizia guvernului, să vedem însă ce părere vor avea parlamentarii, care ar urma să voteze legea în Parlament.

Acelaşi ziar propune un articol menit să descopere dedesubturile atracţiei oamenilor pentru prezicerile astrologice: „Noua religie: horoscopul”, iar pe ultima pagină, încearcă să afle de ce în România toate ediţiile Eurovisionului ies cu scandal? Sună cunoscut.
XS
SM
MD
LG