Linkuri accesibilitate

UE, Statele Unite și România îndeamnă la dialog oamenii politici din Moldova


Uniunea Europeană a îndemnat toți deputații din Parlamentul Moldovei să dialogheze pentru a forma cât mai curând o majoritate stabilă, în interesul continuării integrării europene a țării. Într-o declarație de presă a comisarului pentru extindere Stefan Fuele și a șefei politicii externe europene Catherine Ashton se spune: „Chemăm toate grupurile politice şi membrii neafiliaţi ai Parlamentului Moldovei să se angajeze fără întîrziere într-un dialog politic autentic pentru a avea o majoritate puternică şi stabilă în Parlamenent, care să fie hotarită să promoveze valorile democratice, domnia legii, dar care să avanseze pe calea asocierii politice şi integrării economice cu Uniunea Europeană”.

Un apel asemănător a făcut ieri și Ministerul de externe din România, care a spus că Bucureștiul va continua să susțină apropierea Moldovei de UE.

Potrivit unui oficial al Departamentului de Stat american, Statele Unite încurajează şi ele liderii politici de la Chişinău să colaboreze şi să ajungă cit mai curînd să selecteze un premier şi să formeze un nou guvern.
XS
SM
MD
LG