Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Dacă ar fi să dăm crezare agendei oficiale a zilei, am putea spune că nu e nimic neobişnuit în Moldova. Or, ştim de ieri, din Parlament, că situaţia nu este obişnuită şi că mai mult sau mai puţin în faţa presei au loc negocieri dure între politicieni pentru a se încerca lămurirea actualei crize politice. Cum se ştie, partidul liberal democrat al premierului Vlad Filat a refuzat ieri să meargă la negocieri pentru o posibilă „resetare” a Alianţei pentru Integrare Europeană, după ce 53 de parlamentari au votat moţiunea de neîncredere în guvernul său. Astazi sunt convocate şedinţe ale comisiilor permanente ale parlamentului.

Mişcarea Populară Antimafie anunţă pentru astazi o conferinţă de presă despre situaţia de la Circul de Stat, unde, consideră această mişcare ar fi vorba de scheme de spălare de bani.

O zi în care aşadar, atenţia va trebui concentrată nu atit pe evenimentele anunţate şi aşteptate, cît pe cele… neprevăzute şi mai puţin vizibile.

Nici pe plan internaţional ziua de astazi nu se anunţă prea bogată în evenimente…

In Romania se anunţă o grevă a muncitorilor de la metrou. La Sofia, în Bulgaria, sunt posibile noi proteste.

În China comunistă continuă Congresul poporului care a început ieri şi va dura 2 săptămîni.

La Bruxelles are loc reuniunea ministrilor de interne ai UE, care se anunta foarte tensionată pentru Romania şi Bulgaria, ţări comunitare ale căror şanse să adere la spatiul Schengen par să se îndepărteze vertiginous ca urmare a evoluţiilor din ambele ţări. Ministrul român de interne, liberalul Radu Stroe, s-a arătat foarte critic recent la adresa omologului sau german, care afirmase că Germania se opune admiterii României în spatiul Schengen din cauza problemelor de corupţie de la Bucuresti. Si premierul social democrat Victor Ponta a afirmat că ministrul său de interne nu va mai cere la şedinţa de astazi aderarea României la acest acord de libera trecere.
Previous Next

XS
SM
MD
LG