Linkuri accesibilitate

Reacţii reţinute ale liderilor AIE la îndemnul preşedintelui N.Timofti


Partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană au reacţionat destul de reţinut la îndemnul preşedintelui Nicolae Timofti de a reveni la masa negocierilor pentru a pune capăt disputelor. Partidul Liberal şi cel Democrat insistă ca acordul alianţei să fie renegociat, ceea ce înseamnă reîmpărţirea responsabilităţilor. Dar nici unul, începând cu PLDM, nu vrea alegeri anticipate.

Într-un interviu cu Europa Liberă, preşedintele de onoare al democraţilor, Dumitru Diacov se declara convins că „…potenţialul Alianţei nu a fost epuizat şi suntem capabili să găsim nişte seminţe raţionale, pentru a duce la capăt ceea ce am început”.

La rândul său, liderul liberal Mihai Ghimpu a confirmat, într-un interviu cu Europa Liberă, că partidul său nu va vota o moţiune de cenzură pentru că „Alianţa nu este Alianţa Ghimpu-Lupu-Filat, este Alianţa PLDM-PD şi PL… Acuma important este nu salvarea celor care stau în funcţii, ci salvarea Alianţei – vectorul nostru european, ziua de mâine”.

La rândul său, premierul Vlad Filat, al cărui partid s-a retras verbal din Alianţa pentru Integrare Europeană, provocând actuala criză, a declarat Europei Libere că nu va demisiona, cum i s-a cerut, pentru că plecarea sa înseamnă demisia guvernului şi „Colegii noştri europeni nu vor aştepta să facem exerciţii de demisie, de renengocieri şi aşa mai departe”.
XS
SM
MD
LG