Linkuri accesibilitate

„Renegociere de la zero” sau alegeri parlamentare anticipate


Marian Lupu: „Pasul întâi: demisia necondiţionată a primului ministru Vlad Filat. Pasul doi: sunt disponibil să îmi prezint demisia din funcţia de preşedinte al Parlamentului.”


Spicherul democrat Marian Lupu a anunțat astăzi la Parlament că el și partidul său acceptă renegocierea acordului de guvernare cerută de premierul Vlad Filat, dar să fie renegociere de la zero, adică să fie partajate din nou funcțiile între partidele guvernării. Lupu a spus că pentru aceasta el este gata să-și dea demisia, dar să demisioneze și Filat, ceea ce atrage demisia întregului guvern. Relatează Valentina Ursu:

Ieri, preşedintele liberalilor, deputatul Mihai Ghimpu, a cerut demisia premierului Filat. Acelaşi lucru l-a cerut astăzi şi preşedintele Parlamentului. Iată cum vede situaţia de moment Marian Lupu:

Marian Lupu: „Pasul întâi: demisia necondiţionată a primului ministru Vlad Filat. Pasul doi: în acelaşi moment, eu sunt disponibil să îmi prezint demisia din funcţia de preşedinte al Parlamentului. Şi doar după aceea va apărea posibilitatea unor discuţii pentru identificarea de soluţii cum scoatem ţara din criză.”

Premierul Vlad Filat, care a fost astăzi în Parlament, insistă pe ideea că AIE este funcţională şi că alegerile parlamentare nu ar fi o soluţie pentru depăşirea crizei politice.

Vlad Filat: „Dacă cineva doreşte ca în Republica Moldova să avem alegeri anticipate, trebuie să spună lucrurilor pe nume. Or, demisia Guvernului înseamnă început de campanie electorală, aceasta început de alegeri. Partidul Liberal Democrat din Moldova este gata să continue dialogul, să identifice soluţii împreună cu colegii de Alianţă, pentru ca să depăşim această dificultate în politica Republicii Moldova.”

Totodată premierul Vlad Filat este de părere că şeful statului, Nicolae Timofti, va juca un rol important în rezolvarea conflictului din cadrul AIE.

Vlad Filat: „Eu cred că domnul preşedinte Nicolae Timofti urmează să joace un rol decisiv în această situaţie în care ne aflăm. Când va veni acest moment pentru întâlnire, eu personal voi participa, sunt persoană direct interesată în acest sens şi sper că lucrul acesta se va întâmpla cât mai curând şi cât mai rezultativ.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG