Linkuri accesibilitate

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, cere demisia premierului Vlad Filat


Marian Lupu
Marian Lupu

„Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez și eu din funcția de președinte al Parlamentului. Așa pornim la un nou drum, de la 0”, spune liderul PD.


Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, i-a cerut premierul Vlad Filat să „ revină imediat la dialog, iar dacă asta îl depășește, atunci noi responsabil îi sugerăm să demisioneze. Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez și eu din funcția de președinte al Parlamentului. Așa pornim la un nou drum, de la 0”.

Marian Lupu a făcut în această dimineaţă o scurtă declaraţie de presă, în care l-a acuzat pe Filat că reacţionează „isteric”.

În opinia lui Lupu, numai noi negocieri în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană pot evita organizarea de alegeri anticipate. Pe perioada propuselor negocieri, Lupu propune numirea unui premier interimar.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a cerut miercuri demisia premierului Filat, dar şi el a susţinut continuarea alianţei şi mai ales, continuarea guvernării AIE.

Astăzi, în şedinţa în plen a Parlamentului, liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, a declarat că negocierile pentru relansarea AIE vor demara în scurt timp. Valeriu Streleţ, citat de Moldpres, a precizat că instituţiile statului sunt funcţionale.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG