Linkuri accesibilitate

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, cere demisia premierului Vlad Filat


Marian Lupu

„Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez și eu din funcția de președinte al Parlamentului. Așa pornim la un nou drum, de la 0”, spune liderul PD.


Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, i-a cerut premierul Vlad Filat să „ revină imediat la dialog, iar dacă asta îl depășește, atunci noi responsabil îi sugerăm să demisioneze. Odată cu demisia premierului, sunt gata să demisionez și eu din funcția de președinte al Parlamentului. Așa pornim la un nou drum, de la 0”.

Marian Lupu a făcut în această dimineaţă o scurtă declaraţie de presă, în care l-a acuzat pe Filat că reacţionează „isteric”.

În opinia lui Lupu, numai noi negocieri în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană pot evita organizarea de alegeri anticipate. Pe perioada propuselor negocieri, Lupu propune numirea unui premier interimar.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a cerut miercuri demisia premierului Filat, dar şi el a susţinut continuarea alianţei şi mai ales, continuarea guvernării AIE.

Astăzi, în şedinţa în plen a Parlamentului, liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, a declarat că negocierile pentru relansarea AIE vor demara în scurt timp. Valeriu Streleţ, citat de Moldpres, a precizat că instituţiile statului sunt funcţionale.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG