Linkuri accesibilitate

Raport privind reforma justiţiei în R.Moldova; conferinţă UIT la Chişinău; reuniune NATO la Bruxelles; Medvedev vizitează Cuba


Agenda zilei: în Moldova şi în lume.


Fundaţia Soros-Moldova lansează raportul „Reformarea sistemului judiciar din Republica Moldova: perspective şi provocări ”. Raport realizat de Comisia Internaţională a Juriştilor în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea respectării dreptului la libertatea şi siguranţa persoanei în Moldova”, implementat de Programul de Drept al Fundaţiei Soros-Moldova, în parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii şi Curtea Supremă de Justiţie.

Se încheie reuniunea regională a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) pentru spaţiul CSI privind dezvoltarea telecomunicaţiilor, găzduită de ministerul Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Din agenda internaţională:

La Bruxelles începe reuniunea de două zile a miniştrilor apărării din ţările NATO.

La Viena începe sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE.

Premierul rus Dimitri Medvedev îşi continuă vizita în Cuba, în timp ce la Moscova se află premierul Chinei, Yang Jiechi.

Şi... astăzi este Ziua Internaţională a Limbii Materne, o zi gândită să marcheze diversitatea lingvistică în lume, dar şi să atragă atenţia asupra faptului că aproape jumătate din cele 7 mii de limbii vorbite în lume ar putea să dispară în câteva generaţii.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG