Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chisinau urmează să apară astazi in faţa Centrului Naţional Anticorupţie, Eduard Bălănuc, secretarul general adjunct al Cancelariei de stat, pentru a explica de unde provin banii ce au fost găsiţi la el în birou, vineri, la o descindere a a ofiterilor CNA, în legătură cu infracţiunile de la Fisc.

Şedinta Consiliului de Securitate a fost amînată de preşedintele Nicolae Timofti, şedinţă în care liderii celor trei partide din coaliţia la guvernare urmau să discute situatia politica din ţară după anuntul retragerii din Alianţă al partidului premierului Vlad Filat.

La Lvov încep astazi si vor ţine două zile, negocierile în formatul 5 plus 2 pentru reglementarea transnistreană. Într-un interviu cu postul nostru de radio, şefa misiunii OSCE la Chisinau, ambasadoarea americana Jennifer Brush şi-a exprimat dezamagirea că liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declinat invitaţia de a avea o discuşie între 4 ochi cu premierul de la Chisinau. Pe agenda convorbirilor de la Lvov, prima runda de cînd Ucraina, membră a echipei de negociatori, este şi preşedintă în exerciţiu a OSCE, se află în continuare probleme legate de creşterea încrederii între cele două maluri ale Nistrului si probleme sociale şi economice. Chisinaul ar dori şi discutarea unor probleme politice.

Din agenda internaţionala: în Armenia au loc alegeri prezidenţiale. Armenia este, ca si Moldova una din ţările membre în Parteneriatul Estic al Uniunii Europene. Campania electorală din această ţară a fost mai tensionate.

La Bruxelles are loc Consiliul de afaceri externe al UE.

La Moscova sunt planificate astazi audierile preliminare in procesul avocatului Serghei Magniţki, mort în detenţie în 2009.

In Statele Unite astazi se aniversează ziua Preşedinţilor. Un moment de bilant naţional, dar si privire înainte.
Previous Next

XS
SM
MD
LG