Linkuri accesibilitate

„Domnule preşedinte, treziţi-vă la realitate!” (Jurnal de Chișinău)


„Interpolul i-a făcut dosar, ai noştri „l-au pierdut” (Adevărul).



Zarvă mare în presa de astăzi. Când politicienii se bat, din câte se pare, nici ziariştii nu prea stau pe tuşă. Jurnal de Chişinău face un apel către preşedintele statului: „Domnule preşedinte, treziţi-vă la realitate!” face un apel ziarul şi dedică cinci pagini diverselor opinii şi argumente care vin să sprijine ideea că situaţia din politica moldovenească este critică.

În acelaşi ziar, găsim detalii despre dedesubturile dosarului penal intentat pe numele Ministrului Culturii, dar şi despre interesul Interpolului pentru prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, care, odată cu începerea azi a sesiunii de primăvară, „şi-ar putea pierde postul”.

În Timpul, Pavel Păduraru, preocupat de tradiţia vânătorii printre funcţionărimea locală, descoperă printre altele că vânătorile din pădurea Domnească au continuat fără probleme şi după incidentul în urma căruia a murit Sorin Paciu. Personajele – deputaţi, judecători şi oameni de afaceri, toţi afirmă într-un glas că nu ştiau nimic despre tragedia întâmplată în ajun.

Adevărul de azi este foarte consistent. Citim pe prima pagină „Interpolul i-a făcut dosar, ai noştri „l-au pierdut”. Presupun că v-aţi dat seama că este vorba despre informaţia referitoare la presupusa asociere a lui Vlad Plahotniuc la grupuri criminale, crimă organizată şi spălare de bani. din câte se pare, din dosarul referitor la acest subiect ar fi dispărut mai multe pagini. Ministerul de Interne s-a autosesizat. Reporterii Adevărului au încercat să obţină o reacţie chiar de la persoana vizată, care s-a abţinut să comenteze situaţia. A promis însă, prin purtătorul său de cuvânt că, pe parcursul zilei de astăzi, „domnul Plahotniuc va aduce probe care vor infirma veridicitatea acestor documente. Fiţi pe fază!” a declarat Adi Radu, purtătorul de cuvânt al prim-vicepreşedintelui Parlamentului.
XS
SM
MD
LG