Linkuri accesibilitate

Ascultaţi Radio Europa Liberă!


Opinii culese de la participanţii la dubla lansare de carte a Europei Libere, la ASEM: „Jurnal săptămânal la Europa Liberă”, vol. 8 și „Realitatea cu amănuntul”, vol. 6.


În această după amiază, postul nostru de radio a lansat, ca în fiecare an, cărţile noastre devenite tradiţionale „Jurnalul săptămânal” şi „Realitatea cu amănuntul”. Împreuna cu ele am lansat şi un DVD intitulat „ O Moldova, două, trei…”, un proiect multimedia care reprezintă o Moldovă aşa cum a văzut-o un student român de la Bruxelles. Valentina Ursu a fost nu numai una din gazdele evenimentului, dar a fost şi jurnalistă. Ca de obicei!

„Această întâlnire ne-a limpezit minţile, ca să spunem aşa, într-un fel, poate ne-a motivat de a fi mai corecţi, de a fi mai sociali.”

„Mi-a făcut plăcere să fac cunoştinţă cu dumneavoastră. Toţi tindem spre Europa, spre libertate, spre o opinie liberă, spre o viaţă mai bună. Şi cred că ne va ajuta şi Europa Liberă.”

„Sunt bucuroasă că Radio Europa Liberă are mulţi ascultători şi pe această cale vreau să urez acestui post de radio încă mulţi, mulţi alţi ascultători curajoşi, ascultători atenţi, pentru că aceasta contează. Nu în ultimul rând, vreau să urez ca societatea noastră să meargă pe un drum al bunei credinţe, pe un drum al optimismului. Şi să credem că totuşi Republica Moldova are un viitor luminos. Şi la mulţi ani, Europa Liberă!”

„Trebuie de plecat peste hotare, dar trebuie de reîntors şi de implementat ideile, pot să spun, „furate” de acolo. Pentru că ei duc un mod de viaţă mai bun decât al nostru, mai civilizat, lumea este mult mai civilizată şi mai educată. Am să ascult Europa Liberă pe viitor, pentru că lucrează foarte buni specialişti. Această lansare de carte mi-a lăsat nişte impresii nemaipomenite.”

„Am primit un oarecare imbold pentru a face ceva pentru ţara aceasta şi pentru a aduce ceva nou din afară.”

„Nu-i cunoşteam pe scriitori, pe jurnalişti. Am să încerc să ascult Europa Liberă.”

„E foarte plăcut că oamenii mai în vârstă, adică o altă generaţie, susţine noua generaţie, adică tineretul şi ne învaţă să avem puterea cuvântului, să progresăm şi să încercăm să schimbăm statul nostru, deoarece este posibil şi aici, putem încerca şi aici.”

„Au fost abordate teme care ne-au atins sufleteşte, chiar migraţia, şi noi avem părinţi peste hotare, avem rude care au plecat, poate de-odată ilegal, pe urmă s-au legalizat. Şi vrem şi noi ceva să se schimbe în ţara noastră.”

„Sincer să vă spun, când nouă ne-au spus că este o lansare de carte, am crezut că va fi ceva plictisitor. Dar, în schimb a fost ceva wow! Adică am rămas mulţumită de faptul că am făcut cunoştinţă cu aceşti domni, chiar şi cu domnul Ciocan, şi cu domnul Burac, dar chiar şi cu domnul Botnaru. Nu am cunoscut, adică a fost ceva frumos. Cărţile am să le citesc.”

„Această lansare de carte mi-a deschis sufletul, pe de o parte, mi-a deschis şi mintea, mi-a deschis viziunile. Şi m-a făcut să mă bucur pentru că, în sfârşit, aud adevărul, că, în sfârşit, am ieşit din cutia aceasta şi din cuşca aceasta a ideilor sovietice, a inhibării, a temerilor şi a fricii de adevăr, şi de a spune lucrurilor pe nume, şi a spune lucrurilor pe faţă, aşa cum sunt, şi a accepta adevărul, şi a dori de a merge mai departe. Ascult Europa Liberă cu cea mai mare plăcere. Şi, de acum înainte, vă spun, că voi aveţi încă un fan, şi încă un ascultător fidel.”

„Mi-a plăcut foarte mult cartea scrisă de domnul Ciocan, chiar am răsfoit-o aşa, puţin, deoarece nu am citit-o anterior, abia prima oară acuma am văzut-o. M-a plăcut foarte mult, deoarece conţine teme actuale. Şi anume arată, să zicem aşa, spulberă partea sau, mai bine zis, viaţa ceea roz, pe care nouă cineva ne impune să o vedem. Mai ales, acolo au fost probleme care ar trebui să medităm asupra lor şi mi-a plăcut foarte mult că domnul Ciocan a stat şi a meditat el asupra lor, deoarece noi, oamenii de rând, mereu căutăm serviciu, să ne rezolvăm problemele noastre personale. Însă acele probleme care ne vizează pe noi, societatea – nu medităm asupra lor şi acesta e un lucru foarte rău.”

„Fiecare cred că şi-a găsit problemuţa lui, care l-a durut şi care, într-un fel, a văzut şi poate va găsi în cartea domnului Ciocan o mică rezolvare sau s-a întâmpinat cu ceea ce s-a discutat astăzi. Ascultăm Europa Liberă şi chiar îmi place pentru că sunt nişte gânduri şi nişte opinii nu influenţate de grupuri politice sau anumiţi patroni, anumite interese economice şi aşa mai departe.”

„Oamenii care ştiu să ofere înţelepciune şi gândire liberă. Ascultaţi Europa Liberă!”
Previous Next

XS
SM
MD
LG