Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Comisia parlamentară de anchetare a vânătorii din Pădurea Domnească, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu, urmează să-l audieze astăzi pe liderul partidului comuniștilor, Vladimir Voronin. În ultima vreme fostul președinte a fost citat de presă cu afirmația că toată conducerea țării ar fi avut cunoștință de omorul produs în decembrie, dar de care publicul a aflat abia la 6 ianuarie.

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, ar urma să discute astăzi cu „factori de decizie” din sistemul financiar situația de la Banca de Economii. Ieri, Lupu a propus crearea unei comisii parlamentare pe acest subiect, dar premierul Vlad Filat i-a răspuns că nu acceptă decât o comisie care să examineze toate băncile, nu doar una.

La Bruxelles are loc așa-numitul Consiliu Economic și Financiar al UE. Reuniunea vine la doar câteva zile după ce liderii țărilor din UE au aprobat un buget de austeritate pentru anii 2014-2020 - care mai trebuie aprobat încă de Parlamentul European.

Comisarul european pentru extindere și bună-vecinătate, Stefan Fuele, ar urma să se întâlnească astăzi la Tbilisi cu premierul georgian Bidzina Ivanișvili și cu președintele Mihail Saakașvili, doi politicieni rivali ale căror ultime dispute s-au soldat chiar și cu ciocniri de stradă săptămâna trecută. Fuele va participa la Tbilisi la o reuniune informală a miniștrilor de externe din țările Parteneriatului Estic, în care este cuprinsă și Republica Moldova.

La Washington președintele Statelor Unite, Barack Obama, va rosti astăzi discursul anual despre Starea Națiunii, despre care se anticipează că va fi consacrat mai ales problemelor economiei. Ziarul New York Times scria la sfârșitul săptămânii că Obama ar urma să facă un apel la reducerea dramatică a arsenalelor nucleare în lume.
XS
SM
MD
LG