Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



În Republica Moldova vor avea loc două manifestări organizate de autoritățile centrale în sprijinul unor comunități profesionale. Prima, în organizarea Ministerului Educației în colaborare cu Agenția de Achiziții Publice, este o serie de seminare de instruire a contabililor de școală în privința achizițiior publice. Primul seminar va avea loc astăzi la Orhei, urmând ca în zilele următoare să se țină și în alte orașe mari ale țării.

Tot astăzi la Chișinău Centrul de Guvernare Electronică lansează o săptămână de acțiuni de instruire în noi tehnologii de comunicare.

La Bruxelles urmează să aibă loc o reuniune a așa-numitului Eurogrup, format din miniștrii de finanțe ai celor 17 țări din zona euro. Va fi prima asemenea întâlnire ținută după ce săptămâna trecută, tot la Bruxelles, liderii celor 27 de țări din UE au căzut de acord asupra primului buget de austeritate din istoria comunității.

În Egipt se va marca astăzi a doua aniversare a demisiei președintelui Hosni Mubarak, după revoltele de stradă prelungi cunoscute, ca și cele din alte țări nord-africane, sub denumirea de „Primăvara arabă”.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG