Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Președintele Parlamentului, Marian Lupu se află de astăzi în vizită la Paris. În timpul vizitei, care va dura până la 8 februarie, spicherul moldovean va avea întrevederi la Adunarea Națională a Franței, dominată de socialiștii președintelui François Hollande. Lupu a vizitat Parisul și cu 5 ani în urmă, numai că atunci era spicher comunist.

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici călătorește astăzi la Vilnius, în Lituania.

La Tbilisi, președintele Mihail Saakașvili este așteptat să rostească un discurs anual în fața deputaților, primul asemenea discurs de când partidul pro-prezidențial din Georgia se află în minoritate.

La Bruxelles este așteptată o întrevedere între președintele sârb, Tomislav Nikolic și președinta din Kosovo, Atifete Jahjaga. Va fi prima asemenea întâlnire de la proclamarea independenței Kosovo în 2008. Serbia nu recunoaște independența fostei sale provincii.

La Ljubljana, premierul sloven, Karl Erjavec se întâlnește cu omoloaga sa croată Vesna Pusic.

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, își încheie astăzi un turneu prin Europa Centrală la Bratislava, unde se va întâlni între alții cu omologul său slovac, Robert Fico.

La Cairo începe un summit de două zile al Organizației Cooperării Islamice.
XS
SM
MD
LG