Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.La Chișinău își va continua astăzi audierile Comisia specială parlamentară pentru anchetarea împrejurărilor morții omului de afaceri Sorin Paciu, la vânătoarea din decembrie din Pădurea Domnească.

Președintele socialist al Franței, François Hollande, va rosti astăzi în Parlamentul European un discurs despre viziunea sa asupra viitorului Uniunii Europene. Declarația lui Hollande vine la puțin timp după ce liderul altei țări mari din Uniune, premierul britanic David Cameron, a cerut mai insistent decât oricând regândirea unor mecanisme europene. Spre deosebire de Marea Britanie, Franța este în mod tradițional o țară pro-europeană, iar această tradiție se va face auzită probabil și în declarațiile lui Hollande.

La Bruxelles va avea loc în organizarea Uniunii Europene o conferință internațională consacrată situației din Mali, țară vest-africană unde trupele franceze solicitate de guvernul local au izgonit formațiunile islamiste din nordul țării. Conferința de la Bruxelles se va concentra asupra stabilizării situației și împiedicării unor eventuale noi infiltrări din partea rebelilor.

Premierul Turciei, Tayyip Erdogan, face un turneu de trei zile în trei țări central-europene: Cehia, Ungaria și Slovacia. Toate cele trei foste țări comuniste sunt membre, ca și Turcia, în NATO, dar fac parte și din UE, spre deosebire de Turcia, care se străduiește să fie primită de mai multe decenii.
XS
SM
MD
LG