Linkuri accesibilitate

Pietonul bine antrenat


Instinctele pietonilor fumători se îndreptă spre agilitatea combinată a șerpașului, cascadorului și îmblînzitorului de cobre.



O clipă de neatenție e suficientă. Așa se spunea pînă nu demult, în caz că te fereai de vreun paznic sau controlor. Răgazul s-a dus. Iată, de pildă, cum arată lupta cu vigilența publică în orașe englezești în care consiliul local iese la făcut bani.

Mergi pe stradă, fumezi gîndindu-te la esența termodinamicii și, de îndată ce ajungi la concluzia că trebuie să arunci mucul de țigară fără să fi dezlegat problema, ești pierdut. Unul din trecătorii pașnici care păreau să îți urmărească meditația cu interes e de fapt spion al consiliului local și purtător de cameră secretă.

Pe înregistrare, apari chiar tu amatorul de termodinamică aruncînd chiștocul pe jos. Ești informat ți se prezintă filmul și ți se cere să plătești o amendă de 100 de dolari. O singură consolare. Nu mai ești singur. Niciodată. Tot timpul cineva te privește și are grijă de tine. Consiliul local a mai făcut rost de 100 de dolari.

Viața la oraș a devenit un pic mai interesnată iar instinctele pietonilor fumători se îndreptă spre agilitatea combinată a șerpașului, cascadorului și îmblînzitorului de cobre.
Previous Next

XS
SM
MD
LG