Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Comisia parlamentară care investighează vânătoarea din decembrie în Pădurea Domnească, la care a fost ucis Sorin Paciu, continuă astăzi audierile, așteptându-l între alții pe fostul procuror general Valeriu Zubco, unul din participanții la vânătoare și o figura centrală în scandalul politic care a urmat.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe din Moldova, Gheorghe Duca va anunța astăzi un pachet de reforme la Academia care s-a pomenit cu un buget redus anul acesta din cauza suspiciunilor legate de felul cum cheltuiește banii publici.

Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon” va lansa astăzi primul clasament de anul acesta al celor mai influenți oameni politici moldoveni, în care pe primele locuri se află constant politicienii guvernării.

La Moscova se va afla astăzi o delegație georgiană pentru discuții cu șeful serviciului sanitar rus, Ghenadi Onișcenko, despre reluarea livrării vinurilor georgiene pe piața rusă după ani de sancțiuni.

La Berlin se află în vizită premierul conservator al Spaniei, Mariano Rajoy, care se va întâlni cu Angela Merkel, cancelara Germaniei. Acasă, Rajoy se confruntă în aceste zile nu doar cu o criză economică prelungită, ci și cu un mare scandal de corupție în propriul partid.

Premierul Franței, Jean-Marc Ayrault, vizitează astăzi Tailanda unde se va afla până pe 5 februarie și se va întâlni cu omologul său tailandez, Yingluck Shinawatra.

La Londra continuă pentru a doua și ultima zi un summit trilateral al liderilor britanic, afgan și pakistanez pe tema stabilizării Afganistanului, unde guvernul are nevoie de o înțelegere de pace cu talibanii pe fundalul retragerii trupelor internaționale.

La Praga se va afla astăzi premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care se va întâlni cu președintele ceh aflat la final de mandat, euroscepticul Vaclav Klaus.

În lume este marcată astăzi Ziua Internațională Împotriva Cancerului, cu scopul să fie adus la cunoștință oamenilor cum poate fi prevenită, depistată sau tratată maladia care răpune milioane de vieți în fiecare an.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG