Linkuri accesibilitate

Revendicările țăranilor la Chișinău, Leancă la Paris, raportul lui Fogh Rasmussen pe 2012


Moldova - Globe, generic, undated
Moldova - Globe, generic, undated

Agenda zilei.



Camera de Comerț și Industrie din Moldova împreună cu Asociația instituțiilor similare din țările europene și ministerul moldovean al economiei organizează astăzi la Chișinău o conferință pentru investitorii străini.

Una din organizațiile de agricultori, Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova își va anunța astăzi, la Chișinău revendicările în legătură cu subvențiile în agricultură planificate pentru acest an.

Ministrul moldovean de externe Iurie Leancă începe astăzi o vizită de două zile la Paris având pe agendă întrevederi cu omologul său francez Laurent Fabius și cu ministrul de interne Manuel Valls.

Miniștrii europeni de externe se reunesc astăzi la Bruxelles. Agenda acestui Consiliu European pentru afaceri externe va fi dominată de situația din vecinătatea sudică a Uniunii Europene și va pregăti o mare dezbatere ulterioară despre Primăvara Arabă.

Tot la Bruxelles, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen își va prezenta raportul de activitate pentru 2012.

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin se întâlnește astăzi cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

La Berlin, președintele Egiptului, Mohamed Morsi se întâlnește astăzi cu omologul său german Joachim Gauck.

În Franța se așteaptă proteste la scară largă împotriva unei propuneri de legalizare a căsătoriilor între persoane de același sex.

Organizația neguvernamentală Human Rights Watch cu sediul la New York va da publicității astăzi un raport anual despre respectarea drepturilor omului în lume.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG