Linkuri accesibilitate

Leonid Kojara la Tiraspol, ședința extraordinară a legislativului de la Chișinău, 50 de ani de la semnarea acordului de la Élysée


Agenda zilei.Ministrul ucrainean de externe Leonid Kojara îşi continuă vizita în Moldova, în calitate şi de preşedinte al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa. Astăzi va fi la Tiraspol.

Şedinţă extraordinară a parlamentului, convocată la cererea fracţiunii comuniste, care cere demiterea speakerului Marian Lupu şi a prim vice-preşedintelui legislativului.

Se împlinesc 50 de ani de la semnarea acordului de la Élysée, care a oficializat cooperarea între Franţa şi Germania, proces început după cel de-al doilea război mondial.

În Israel au loc alegeri generale, un vot cu miză foarte mare pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu.

La Strasbourg continuă sesiunea plenară a Consiliului Europei care dezbate situaţia din Rusia, Ucraina si Kosovo, între altele.

Iar la Bruxelles se încheie reuniunea comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, si ea preocupată de tensiunile dintre Serbia şi Kosovo dar şi de Ucraina.

Tot astăzi are loc reuniunea miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană, care se va ocupa desigur de criza datoriilor din zona euro, de situaţia din Grecia dar şi de criza prin care trece una din marile economii europene, cea franceză.
XS
SM
MD
LG