Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


CJI discută cazul din Pădurea Domnească; Ucraina îşi prezintă priorităţile la preşedinţia OSCE; Ofensiva din Mali pe agenda miniştrilor de externe ai Uniunii Europene.

Președintele Parlamentului, Marian Lupu va avea azi o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer.

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează un Club de Presă pentru a dezbate cum a fost manipulată în mass media vânătoarea din Pădurea Domnească.

Ministerul ucrainean de externe va prezenta astăzi prioritățile președinției OSCE deținută anul acesta de Ucraina. Printre prioritățile care vor fi prezentate azi la Consiliul Permanent al OSCE la Viena se numără și ”rezolvarea conflictelor prelungite”, ca cel transnistrean.

Șefa politicii externe europene, Catherine Ashton a convocat miniștrii de externe din Uniunea Europeană la o întâlnire specială astăzi la Bruxelles pentru a lua în discuție criza din Mali, unde Franța a intervenit militar vinerea trecută de partea guvernului împotriva rebelilor islamiști.

Catherine Ashton îi va găzdui azi la Bruxelles pe premierii sârb și kosovar, Ivica Dacic și Hashim Thaci, care se întâlnesc pentru a discuta despre neînțelegerile din nordul Kosovo locuit preponderent de sârbi și aflat în afara controlului Priștinei.

Tot la Bruxelles are loc astăzi pentru a doua zi reuniunea Comitetului Militar al NATO și țărilor partenere. Pe agenda sesiunii de astăzi figurează examinarea operațiunilor curente în care este angajată NATO ca misiunea din Kosovo și cea de combatere a pirateriei.

Premierul georgian, Bidzina Ivanișvili se întâlnește astăzi la Erevan cu președintele Armeniei, Serzh Sarkisian și alți oficiali armeni.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG