Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Nu e o zi prea „ofertantă” ca agendă astazi la Chisinau, asta daca nu vor continua declaratiile si contra-declaratiile legate de cazul tragic al vinătorii din Pădurea Domnească soldat cu împuşcarea unui participant, un om de afaceri de 34 de ani, Sorin Paciu.

Consiliul Naţional Anticorupţie „Moldova mea” îşi anunţă o conferinţă de presă intitulată „Scandal ordinar – video fapte”…

Din agenda internaţională: astazi şi mîine au loc alegeri prezidenţiale in Cehia şi este pentru prima dată cînd cehii îşi vor vota direct preşedintele – pînă acum, aşa ca in Moldova, preşedintele era ales prin votul parlamentarilor.

La Moscova se aşteaptă semnarea între Rusia si Serbia a unui acord de împrumut pentru modernizarea căilor ferate sîrbeşti.

La Bruxelles se discuta din nou despre cînd şi cum îşi va reveni economia din zona euro şi cum se va iesi din actuala criză economică europeană, iar la Kiev la mijlocul acestei luni este aşteptată o nouă misiune a FMI.

La Geneva are o loc o noua rundă de discuţii pe tema războiului din Siria, convorbiri la care participă reprezentanţi din Statele Unite, Rusia şi emisarul Naţiunilor Unite Lakhar Brahimi, recent întors din regiune.
XS
SM
MD
LG