Linkuri accesibilitate

În amintirea Inei Corețchi (1979 - 2012)


Ina Corețki (foto: Cristina Zavatin).
Ina Corețki (foto: Cristina Zavatin).

A fost o data ca niciodată o fată frumoasă şi deşteaptă….


… pe care o chema Ina Coreţchi. A lucrat cot la cot cu echipa de la Chişinău a Europei Libere cîţiva ani. Apoi a ales să plece spre Anglia, în căutarea unei vieţi mai bune, cu mai multe posibilităţi pentru ea şi pentru familia ei.

Acum Altcineva a decis să plece într-o călătorie mai lungă şi din care va reveni numai în amintirile noastre frumoase, în gândurile noastre pentru o fată frumoasă şi deşteaptă, dar prea grăbită să ne lase în urmă.

A făcut reportaje la Europa Liberă, interviuri cu experţi internaţionali, a colaborat cu Dan Alexe de la Bruxelles la Dicționarul European… Căuta în „paginile” Dicţionarului european soluţia pentru a-şi face viaţa mai bună, ei, băiatului ei…

Faţă în faţă cu exilul voluntar a reuşit să îşi croiască un drum nou şi probabil mai de succes. Din păcate, drumul a fost mult prea scurt.

Noi, toți colegii de la Europa Liberă sîntem alături de familia ei, și vom aprinde cite o luminare pentru fata frumoasă și deşteaptă care a lasat in urma și reportaje şi interviuri și relatări. Din păcate efemere, dar care iată, i-au păstrat vocea….

Bătrîna Europă Liberă are această capacitate: să ne amintească de cei care au ostenit pentru ea.

Ina avea numai 33 de ani.

Dumnezeu să o odihnească!
Previous Next

XS
SM
MD
LG