Linkuri accesibilitate

Guvernul aprobă reorganizarea spitalelor


Guvernul a aprobat reorganizarea mai multor instituţii medicale importante din Chişinău. Potrivit agenţiei Moldpres, Centrul Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală va deveni o subdiviziune a Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului. Totodată, Spitalul Clinic Republican va fi reorganizat prin absorbţia Centrului Ştiinţifico-Practic de Chirurgie Cardiovasculară.

Hotărîrea stabileşte că „reorganizările se desfăşoară pentru optimizarea reţelei instituţiilor medico-sanitare publice de performanţă în vederea sporirii accesului la servicii medicale de calitate şi instituirii unui management eficient”.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a explicat după şedinţa guvernului că, în urma reorganizărilor, personalul instituţiilor nu va fi disponibilizat. „Avem circa 800 de locuri de muncă vacante. Ideea este de a eficientiza managementul, de a reduce cheltuielile”, a spus ministrul care, potrivit unor relatări, ar urma să fie audiat joi în Parlament în legătură cu reorganizarea instituţiilor medicale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG