Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Lumea pare să se pregăteasca serios pentru sărbatorile de iarnă. Pe plan extern, la Baku are loc întrunirea Adunării Parlamentare a ţărilor din organizaţia GUAM, organizaţie denumită pentru democraţie şi cooperare economică şi din care fac parte Moldova, Georgia, Ucraina şi Azerbaijan. Creată acum 11 ani, organizaţia îşi propunea o colaborare regională pentru apropierea mai rapidă de structurile euroatlantice. Organizaţia continuă să existe…

La Moscova, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat pentru astazi o conferinţă de presă, in ajunul reuniunii Rusia-Uniunea Europeană de la Bruxelles de miine. Reamintim că importanţi reprezentanţi ai societăţii civile din Rusia şi ai organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului au cerut liderilor europeni să pună în capul listei de convorbiri cu Moscova, respectarea drepturilor omului, ca valoare esenţială a oricărui dialog democratic. Comunitatea internaţională este îngrijorată de evoluţiile din Rusia, atit pe plan intern, cit şi asupra poziţiilor adoptate în politica externă. Relaţiile dintre Moscova si Bruxelles trec şi ele printr-o perioada de răcire accelerată.

Naţiunile Unite au decretat ziua de astazi drept zi a solidarităţii umane…

In Moldova are loc vizita preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon. El are prevazut astazi un discurs in fata Parlamentului şi întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. Domnul Mignon se află in Moldova de două zile.

In rest, in Moldova sunt mai multe evenimente care pregatesc sărbatoarea Craciunului şi a Noului An. Dintre ele notam că soţia preşedintelui, doamna Margareta Timofti, va merge la casa internat pentru copiii cu deficiențe mintale din Orhei.

Si, pentru părinţii care încă nu au facut toate cumpăraturile de Craciun, nu uitati editura Cartier vinde luna aceasta mai ieftin cu 10 %...
XS
SM
MD
LG