Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente ale zilei.


Preşedintele Nicolae Timofti se va întâlni astăzi la Chișinău cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, aflat în vizită oficială în Republica Moldova pentru a doua oară în acest an.

La guvern va avea loc astăzi ședința săptămânală a cabinetului de miniștri, iar apoi o ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, ambele conduse de premierul Vlad Filat.

Curtea de Conturi se va întruni în ședință comună astăzi la Chișinău cu Oficiului Naţional de Audit al Suediei, urmând să aibă loc și semnarea unui acord de colaborare pe următorii trei ani între aceste intituții.

La Chișinău se va afla astăzi șeful serviciului de grăniceri al Ucrainei, Nikolai Litvin, care va susține o conferință de presă comună cu șeful poliției de frontieră moldovene, Dorin Purice.

Procuratura Generală va da publicității la Chișinău rezultatele unei anchete la Ministerul Educației despre cum au fost procurate autobuzele pentru transportarea copiilor la școlile de circumscripție.

La Londra, guvernul britanic urmează să răspundă recomandărilor unei comisii independente din domeniul bancar despre viitorul industriei serviciilor financiare.

La Paris, un tribunal francez urmează să pronunțe astăzi verdictul în cazul fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn în procesul în care este acuzat de implicare într-o rețea de prostituate de lux care acționa la hotelul Carlton în orașul Lille din nordul Franței.

De la Baikonur, în Kazahstan, se lansează azi o rachetă Soyuz pentru transportarea unei noi echipe de astronauți la Stația Spațială Internațională.

În Franța, în apropiere de Paris, este așteptată o întâlnire între negociatori ai guvernului afgan și reprezentanți ai talibanilor și altor grupări pentru convorbiri despre viitorul Afganistanului după retragerea trupelor NATO din 2014.

Președintele rus, Vladimir Putin găzduiește astăzi la Moscova o reuniune a șefilor de stat și guvern din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, precum și o reuniune la vârf a comunității economice Eurasiatice.

În capitala Azerbaidjanului, Baku, începe astăzi o sesiune de două zile a Adunării Parlamentare a altei organizații regionale GUAM din care face parte și Moldova.
XS
SM
MD
LG