Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei.


Preşedintele Nicolae Timofti se va întâlni astăzi la Chișinău cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, aflat în vizită oficială în Republica Moldova pentru a doua oară în acest an.

La guvern va avea loc astăzi ședința săptămânală a cabinetului de miniștri, iar apoi o ședință a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, ambele conduse de premierul Vlad Filat.

Curtea de Conturi se va întruni în ședință comună astăzi la Chișinău cu Oficiului Naţional de Audit al Suediei, urmând să aibă loc și semnarea unui acord de colaborare pe următorii trei ani între aceste intituții.

La Chișinău se va afla astăzi șeful serviciului de grăniceri al Ucrainei, Nikolai Litvin, care va susține o conferință de presă comună cu șeful poliției de frontieră moldovene, Dorin Purice.

Procuratura Generală va da publicității la Chișinău rezultatele unei anchete la Ministerul Educației despre cum au fost procurate autobuzele pentru transportarea copiilor la școlile de circumscripție.

La Londra, guvernul britanic urmează să răspundă recomandărilor unei comisii independente din domeniul bancar despre viitorul industriei serviciilor financiare.

La Paris, un tribunal francez urmează să pronunțe astăzi verdictul în cazul fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn în procesul în care este acuzat de implicare într-o rețea de prostituate de lux care acționa la hotelul Carlton în orașul Lille din nordul Franței.

De la Baikonur, în Kazahstan, se lansează azi o rachetă Soyuz pentru transportarea unei noi echipe de astronauți la Stația Spațială Internațională.

În Franța, în apropiere de Paris, este așteptată o întâlnire între negociatori ai guvernului afgan și reprezentanți ai talibanilor și altor grupări pentru convorbiri despre viitorul Afganistanului după retragerea trupelor NATO din 2014.

Președintele rus, Vladimir Putin găzduiește astăzi la Moscova o reuniune a șefilor de stat și guvern din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, precum și o reuniune la vârf a comunității economice Eurasiatice.

În capitala Azerbaidjanului, Baku, începe astăzi o sesiune de două zile a Adunării Parlamentare a altei organizații regionale GUAM din care face parte și Moldova.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG