Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon face o vizită de trei zile în Republica Moldova, pentru a doua oară anul acesta. Vizita ar avea între altele scopul să faciliteze dialogul parlamentar între malurile Nistrului. Oficialul european se va întâlni în această dimineață cu președintele parlamentului, Marian Lupu, după care va pleca în Transnistria.

În Cehia și în alte țări vor avea loc manifestări de comemorare a lui Vaclav Havel, luptător pentru drepturile omului, dramaturg și politician de la a cărui moarte la vârsta de 75 de ani se împlinește în această dimineață un an.

La început de iarnă, președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, va discuta despre gaze cu omologul său rus Vladimir Putin. Întâlnirea programată pentru astăzi la Moscova vine pe fondul apelurilor Kremlinului ca Ucraina să se alăture Uniunii Vamale și Spațiului Eurasiatic dacă vrea prețuri privilegiate la gaze.

La Bruxelles comisarul pentru extindere, Stefan Fule, se întâlnește astăzi cu reprezentanții a trei țări aflate pe trepte diferite de apropiere de UE: Islanda, care și-a exprimat dorința să adere după criza financiară din 2008, care i-a distrus sistemul bancar, Muntenegrul, țară candidată la aderare și Georgia, țară aflată ca și Moldova în Parteneriatul Estic.

În Tunisia continuă manifestările prilejuite de a doua aniversare a începutului revoltelor de stradă împotriva fostului regim, primele din ceea ce unii numesc „primăvara arabă”.

Astăzi este Ziua Internațională a Migranților, instituită de Națiunile Unite în anul 2000 în semn de respect și de grijă pentru milioanele de oameni siliți să-și părăsească țara și casa pentru a căuta o viață mai bună în străinătate.
XS
SM
MD
LG