Linkuri accesibilitate

Chase Dobson


Muzică electronică pentru cei care am mai rămas.



După ce a petrecut o vreme colaborînd la diverse proiecte comune, Chase Dobson, un producător din Denver, Colorado, a început pe la sfîrșitul lui 2006 să lucreze la materialul care avea să se numească c.db.sn.

Un material care-și trage seva din IDM, post-Industrial, ambient, post-rock și minimal techno. Aceste etichete îi aparțin lui Dobson, ele apar pe pagina sa Facebook de artist, dar pot fi ușor dezlipite, pentru a arăta esența - anume muzica psihedelică, o muzică ce pare a călători foarte confortabil prin toate sunetele lumii contemporane, fie ele acustice, amplificate sau electronice, începînd de pe la mijlocul anilor '60.



Dobson a preluat în cele din urmă c.db.sn ca nume de scenă, și și-a început cariera solo în 2008 cu un EP (extended play) intitulat „Into the Deep”, lansat la casa de discuri Elseproduct din Colorado on Denver.

Primul său LP, „…At The End Of It All” apare în 2011 la Labelul Tympanik Audio din Chicago (pe frontispiciul paginii Tympanik Audio de pe internet scrie: „Electronic music for the rest of us”). Un sunet calm, cald și original nu lipsit însă de ocazionale clișee sonore, atît de la modă, după ce dubstep-ul a intrat în mainstr eam.

„…At The End Of It All” a fost lansat din nou în 2012 într-o formă reinterpretată, iar noi ascultăm acum Airport [Never_Land], un remix de Sean Byrd.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG