Linkuri accesibilitate

Drapelele americane au fost arborate în bernă în memoria victimelor masacrului de la Newtown, Connecticut


Copii de la șocala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, evacuați de forșele de ordine.

27 de persoane au fost ucise, dintre care 20 erau copii.
Președintele Statelor Unite Barack Obama a ordonat arborarea în bernă a drapelului american la Casa Albă în memoria victimelor „absurdului act de violență” de la Newtown, statul Connecticut.

Decretul se referă la toate căldirile publice, imclusiv cele militare și vasele de pe mare. Numărul clor uciși este de 27, 20 dintre ei copii.

Ceva mai devreme, președintele Obama a vorbit de „copleșitoarea durere” a națiunii. „Inimile noastre sînt frânte”, a spus președintele.

Vineri dimineață (ora locală) cel puțin un adult a deschis focul asupra elevilor și profesorilor.

Televiziunea CBS spune că un agresor a fost ucis și asupra lui au fost găsite două arme.

Au existat relatări neconfirmate despre un al doilea asasin. Associated Press citează o oficialitate de la poliție cu afirmația că asasinul ar fi fost un tânăr de 20 de ani „care avea legături cu școala”.

Printre victime se numără directorul și psihologul școlii. Incidentul s-a petrecut la Școala Elementară Sandy Hook din orașul Newtown, la 60 de kilometri de New York.

La Sandy Hook învață copii cu vârste între 5 și 10 ani.

Oficialitățile au declarat presei americane că ucigașul era fiul de 20 de ani al unei învățătoare de la școală.

Potrivit BBC, ucigașul fusese identificat la început drept Ryan Lanza de 24 de ani, dar oficialități care au dorit să rămână anonime au spus după aceea că fratele său Adam, de 20 de ani, este supectul.

Associated Press și „New York Times” au relatat că Ryan Lanza a fost interogat de poliție.

18 copii au fost declarați morți la școală, iar alți doi au murit după ce au fost duși la spital. Șase adulți au fost de asemenea uciși, iar atacatorul a murit și el.

O persoană a fost rănită, și poliția investighează o a doua scenă a unei crime la Newtown, unde a mai fost găsită încă o victimă.

Dacă bilanțul se confirmă, a fost unul din cele mai grave incidente de acest fel petrecute vreodată într-o școală americană.

În 2007 la Universitatea Tehnică din statul Virginia au fost uciși cu focuri de armă 32 de oameni.
XS
SM
MD
LG