Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat va fi la Bruxelles, pentru discuţii cu Catherin Ashton, comisarul pentru afaceri externe şi Cecelia Malmstrom, comisar pentru afaceri interne.

Astăzi şi vineri au loc şedinţele în plen ale Parlamentului.

Şi cum suntem în decembrie, în ajunul Sărbătorilor, a început seria concertelor de Crăciun: ambasadorul Germaniei, Matthias Meyer, invită la Sala cu Orgă, la tradiţionalul concert de Crăciun, la care orchestra Naţională de Cameră va fi dirijată de Cristian Florea. Intrarea este gratis, în limita locurilor, iar cei prezenţi vor primi şi mici surprize de Crăciun.

Surprize vor fi şi gala premiilor „10 jurnalişti ai anului", organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

La capitolul cadouri, cultură, Crăciun: pe tot parcursul lunii decembrie, cărţile din librăriile „CARTIER" vor fi reduse cu 10 %.

Iar la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie continuă expoziţia „Herta Müller: Cercul drăcesc al cuvintelor" .

Pe agenda internatională la Bruxelles are loc summitul Uniunii Europene, condus de preşedintele Herman von Rompuy.

La Strasbourg, continua şedinţa în plen a Parlamentului European, astăzi dezbaterile se vor concentra pe situaţia drepturilor omului, strategia Uniunii Europene în acest domeniu şi relaţiile cu Rusia şi Ucraina.

Adjunctul secretarului de stat american, Thomas Melia va fi în Armenia, în timp ce preşedinta Braziliei, Dilma Rouseff se va afla la Moscova.
XS
SM
MD
LG