Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Vlad Filat își continuă vizita de două zile începută luni în emiratul Qatar din zona Golfului Persic, unul din cele mai bogate și mai dinamice state din lumea arabă. Premierul moldovean avea pe agendă întâlniri cu lideri politici și cu oameni de afaceri din Qatar.

La Moscova este programată astăzi ședința miniștrilor apărării din țările CSI, la care ar urma să fie reprezentată și Republica Moldova. Potrivit unei declarații acordate agenției Interfax de un purtător de cuvânt militar de la Moscova, a 63-a întrunire a miniștrilor apărării va fi consacrată printre altele examinării unui proiect de unificare a rețelelor radar din țările CSI.

La Geneva ar urma să aibă loc o nouă rundă de consultări între Rusia și Georgia în efortul de normalizare a relațiilor după războiul din august 2008. Runda anterioară de negocieri cu mediere internațională a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Secretarul de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, începe un turneu diplomatic în regiunea Africii de Nord și Orientului Mijlociu. Clinton va participa mai întâi în Maroc la o întâlnire a „Prietenilor Siriei”, apoi va vizita Tunisia, țara unde a început ceea ce unii numesc „primăvara arabă”, iar apoi va participa la Abu Dhabi, în EAU, la un forum pe tema combaterii terorismului.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor ar urma să dea publicității la New York o nouă ediție a raportului său anual despre ziariștii întemnițați în țările lumii.
XS
SM
MD
LG