Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei


La Chișinău sunt așteptate astăzi mai multe evenimente prilejuite de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, între care un Maraton al Scrisorilor pentru Drepturile Omului, lansat de Organizația Amnesty International Moldova și de Poșta Moldovei.

Premierul Vlad Filat pleacă astăzi într-o vizită oficială la Doha, în Qatar, unde se va afla până miercuri. Este prima vizita a unui premier moldovean într-o țară din Golf. Vlad Filat va avea mai multe întrevederi cu liderii țării bogate în hidrocarburi, fiind planificată și semnarea mai multor acorduri de cooperare bilaterală în domenii numeroase de la economie la sport și turism.

La București sunt așteptate astăzi mai multe evenimente post-electorale, inclusiv actualizarea datelor despre rezultatele alegerilor parlamentare de duminică.

Parlamentul European începe o nouă săptămână de ședințe plenare la Strasbourg având între altele pe agendă aprobarea asistenței macro-financiare pentru Georgia și Kîrgîzstan, precum și decernarea premiului Saharov 2012.

La Oslo, are loc astăzi decernarea premiul Nobel pentru Pace 2012.

În Turcia se desfășoară procesul a 193 de inculpați pro-kurzi, între care activiști, politicieni, oameni de știință acuzați de sprijinirea terorismului.
XS
SM
MD
LG