Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Institutul de Studii Liberale din Bucureşti organizează în sala de conferinţe a hotelului Jolly Alon o masă rotunda cu tema: „Românismul şi perspectiva europeană”. Vor lua parte analişti, oameni de cultură, oameni politici de pe ambele maluri ale Prutului. Şi-au anunţat, între alţii, participarea senatorul român Cristian David şi omul de afaceri, Ion Sturza, ex-prim-ministru al Republicii Moldova.

Ambasada României din Chişinău va organiza o conferinţă de presă la care va preciza cum se va putea vota în alegerile generale din România, din 9 decembrie.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Moldova, împreună cu echipa, vor prezenta programul alternativă al partidului său pentru dezvoltarea economică a ţării.

La librăria „CARTIER" vine Moş Nicolae: astăzi, în ajunul sărbătorii, toate cărţile se vând la jumătate de preţ iar în toată luna decembrie, vor fi reduse cu 10%.

Pe agenda internaţională: La Bruxelles, la sediul NATO începe reuniunea de două zile, la nivel de miniştri de externe, a Consiliului Nord Atlantic. Tot astăzi , miniştrii de externe NATO se vor întâlni cu omologul lor rus Serghei Lavrov.

Reuniunea marchează şi ultimul turneu european al secretarului de stat american, d-a Hillary Clinton, care-şi va încheia în curând mandatul. D-na Clinton a anunţat de mai multe luni că nu va rămâne în această poziţie şi speculaţiile sunt că s-ar pregăti pentru următoarele alegerile prezidenţiale.

Comisarul pentru extindere, Stefan Fule, va participa la Bruxelles la o întrevedere, la nivel de înalţi funcţionari, a Parteneriatului estic. După care va pleca la Paris pentru audierile din Senatul francez privind perspectivele extinderii Uniunii Europene.

Iar mâine, în capitala Turkmenistanului, are loc summitul CSI, la care va fi prezent şi preşedintele rus Vladimir Putin, în pofida sau poate tocmai din caza problemele sale de sănătate.
XS
SM
MD
LG