Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinău se află preşedintele Poloniei, Bronislaw
Președintele Bronislaw Komorowski
Președintele Bronislaw Komorowski
Komorowski, care va participa, între altele la deschiderea Centrului de informare pentru autorităţile locale, împreună cu omologul său Nicolae Timofti.

Centrul, finanţat parţial de Polonia, va oferi autorităţilor locale şi organizaţiilor neguvernamentale sprijin logistic pentru a formula proiecte şi pentru a atrage finanţare şi investitori din străinătate.

Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politikon” va lansa „TOP 50 al celor mai influenţi politicieni din Moldova în luna noiembrie 2012”.

Iar Expert-Grup va prezenta studiul „Cum se pierd banii publici - sinteza rapoartelor Curţii de Conturi în trimestrul III, 2012” .

Şi dacă vreţi să vedeţi ce proiecte au fost realizate cu sprijinul Uniunii Europene, mergeţi la expoziţia „Asistența Uniunii Europene in beneficiul Republicii Moldova”, care se deschide astăzi în prezenţa sefului misiunii europene, Dirk Schuebel şi a ministrului de externe, Iurie Leancă.

În agenda internațională 3 decembrie este Ziua internatională a persoanelor cu disabilităţi.

La Dubai are loc Conferinţa internatională pentru telecomunicaţii.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este aşteptat în Turcia.

Secretarul de stat american, d-na Hillary Clinton se deplasează la Praga.

Iar marţi, ministrul de externe rus Serghei Lavrov va fi la Bruxelles pentru discuţii cu omologii din ţările NATO.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG