Linkuri accesibilitate

Jose Manuel Barroso: scopul comun al Republicii Moldova și al Uniunii Europene este nu doar realist, ci și realizabil



Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi-a încheiat vizita în Republica Moldova, a anunțat biroul de presă al guvernului de la Chișinău.

Într-un discurs rostit la Palatul Național, șeful executivului european a felicitat autoritățile de la Chișinău pentru coerența și viteza fără precedent a reformelor din ultimii ani. Barroso a adăugat că spus că aceste lucruri îi dau speranța că scopul comun al Republicii Moldova și al Uniunii Europene este nu doar realist, ci și realizabil.

Răspunzînd unei întrebări adresată de radio Europa Liberă” la conferința de presă din capitala moldoveană, șeful executivului european a spus că cel mai important acum pentru Moldova este să încheie Acordul de Asociere, pentru a se ajunge la o liberalizare a regimului de vize.

Referitor la reformele pe carele mai are de făcut Moldova, Barroso a spus că „în acest moment substanţa este mai importantă decât viteza” și că „Moldova are o perspectivă europeană, dar trebuie să se concentreze pe fiecare pas concret care duce în direcţia dorită”.

Președintele Comisiei Europene a plecat împreună cu premierul Vlad Filat spre Armenia unde participă la summit-ul Parteneriatului Estic al Partidului Popular European.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG