Linkuri accesibilitate

Mihai Poalelungi, președintele CSJ, își declară opoziția față de o propunere legislativă a guvernului referitoare la confiscarea averilor ilicite


Președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi a declarat Europei Libere că va conduce opoziția față de noua propunere legislativă ca averile judecătorilor și procurorilor care nu și le pot justifica să fie confiscate. Președintele CSJ spune că propunerea ar inversa prezumția constituțională de nevinovăție despre caracterul licit al averii și spune că o va contesta dacă devine lege.
Mihai Poalelungi a declarat că amendamentele lansate de Ministerul Justiției săptămâna trecută ar avea singurul scop să îmbunătățească imaginea guvernului. Magistratul spune că justiția trebuie „să se curețe din interior” și pledează pentru măsuri mai puțin radicale și controversate. Poalelungi a sugerat că a folosit pârghii administrative ca mai mulți judecători cu probleme de integritate să-și dea demisia în ultimele nouă luni de când este președinte al CSJ.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG