Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău are loc astăzi Adunarea Generală extraordinară a judecătorilor, cei care formează a treia ramură a puterii de stat și care trec printr-o reformă plină de tensiuni menită să curețe justiția de corupție.

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, își încheie astăzi vizita de trei zile la Sankt Petersburg, în Rusia, unde a condus delegația moldoveană la ședința Consiliului și cea a Adunării Interparlamentare a CSI.

Vicepremierul responsabil cu economia, Valeriu Lazăr, le va vorbi din nou jurnaliștilor la o conferință la Vadul lui Vodă despre avantajele participării Moldovei la acordurile energetice europene la care Rusia îi cere să renunțe.

Ministerul Apărării de la Chișinău găzduiește astăzi o ceremonie oficială la trimiterea a 100 de militari moldoveni la un exercițiu la poligonul armatei americane din Hohenfels, în Germania.

La Bruxelles, continuă astăzi summit-ul liderilor Uniunii Europene, care poartă discuții intense despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski vizitează astăzi Letonia.

La Islamabad continuă așa-numitul summit al țărilor în dezvoltare, D-8 la care participă liderii din Pakistan, Bangladesh, Indonezia, Iran, Malaysia, Nigeria, Turcia și Egipt. Președintele egiptean, Mohamed Mursi, ocupat cu criza de peste o săptămână între Israel și Fâșia Gaza merge la summit la Islamabad abia astăzi.
XS
SM
MD
LG