Linkuri accesibilitate

Marian Lupu în vizită la St. Petersburg; bugetul UE în dezbaterea liderilor europeni; Ziua recunoştinţei în SUA.


Președintele Parlamentului, Marian Lupu, își continuă vizita de trei zile începută ieri la St. Petersburg, unde are loc o reuniune parlamentară a țărilor din CSI.

La Curtea de Apel Chișinău va avea loc ședința de judecată între Partidul Social-Democrat și Parlament, în urma împiedicării liderului social-democrat Victor Șelin să asiste la ședințele legislativului.

La Bruxelles începe astăzi un nou summit important pentru economia țărilor din UE: șefii de stat și de guvern din cele 27 de țări membre vor discuta astăzi și mâine propuneri de reducere a cheltuielilor bugetare. Înaintea reuniunii va avea loc o întâlnire între premierul îndatoratei Grecii, Antonis Samaras și președintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker.

Tot astăzi un emisar special al președintelui palestinian Mahmud Abbas va vizita Beijingul, urmând să discute eforturile diplomatice internaționale pentru oprirea vărsării de sânge în Orientul Mijlociu. China este membră permanentă a Consiliului de Securitate ONU și a sprijinit ideea armistițiului între palestinieni și armata israeliană, după declanșarea violențelor din Fâșia Gaza, săptămâna trecută.

La Paris fostul președinte al Franței, conservatorul Nicolas Sarkozy, urmează să fie chestionat astăzi de magistrații care încearcă să stabilească dacă în 2007 a primit în mod ilegal fonduri de campanie electorală de la cea mai bogată femeie a țării.

În Statele Unite este zi de vacanță – una din cele mai importante sărbători ale anului, Thanksgiving Day, ziua recunoștinței.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG