Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Speakerul Marian Lupu începe astăzi o vizită de trei zile la Sankt Petersburg, în Rusia, unde va participa la ședința Consiliului și cea plenară ale Adunării Interparlamentare din CSI.

La Chișinău, primarul Dorin Chirtoacă primește la primărie o delegație a municipalităţilor din regiunea rusă Sankt-Petersburg.

O misiune a FMI își încheie astăzi vizita la Chișinău, după 2 săptămâni de evaluare a programelor cu Republica Moldova prin care țara a primit împrumuturi de peste jumătate de miliard de dolari în ultimii 3 ani.

Curtea Supremă de Justiţie examinează astăzi recursul întreprinderii „Chişinău gaz”, care este nemulțumită de o decizie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică de a scoate din tariful gazelor cheltuieli considerate nejustificate.

Comisia Electorală Centrală sărbătorește astăzi 15 ani de activitate permanentă.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Hillary Clinton se va afla astăzi la Ierusalim, unde se va întâlni cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

La Paris este așteptat în vizită președintele Italiei, Giorgio Napolitano, care se va întâlni cu președintele francez François Hollande și premierul Jean-Marc Ayrault.

Tot la Paris începe astăzi o vizită președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev.

La Berlin, Ministerul german de Finanțe găzduiește o conferință întitulată „Conturarea instituțiilor fiscale europene”.

La Islamabad se întâlnesc astăzi miniștrii de externe din Pakistan, Bangladesh, Egipt, Indonezia, Iran, Malaysia, Nigeria și Turcia, la așa-numitul summit al țărilor în dezvoltare, D-8.

Tot astăzi este marcată ziua mondială a televiziunii.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG