Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat spune că are o poziţie comună cu cea a preşedintelui Nicolae Timofte în chestiunea consulatului rusesc la Tiraspol


Premierul Vlad Filat a declarat astăzi presei că are o viziune comună cu cea a preşedintelui Nicolae Timofte în chestiunea deschiderii unui consulat rusesc la Tiraspol. Şeful statului a spus săptămâna trecută, în cadrul unui club de presă, că Chişinăul nu va accepta deschiderea consulatului rusesc, până când Rusia nu-şi va retrage trupele de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Poziţia domnului preşedinte Timofti este absolut coerentă, reieşind din poziţia pe care o are de şef al statului. Acest obiectiv de retragere a armatei şi muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova este unul prioritar şi ţine de activitatea constantă, coerentă şi principială a Guvernului”, a declarat premierul, citat de Info-Prim Neo.

Săptămâna trecută, emisarul Kremlinului pentru Transnistria, vicepremierul Dmitri Rogozin, a vizitat Chişinăul şi Tiraspolul. Acesta a convenit cu premierul Vlad Filat asupra deschiderii unui consulat al Rusiei la Bălţi şi continuarea discuţiilor privind consulatul de la Tiraspol.
XS
SM
MD
LG